Voordelen Responsive Design

Responsive Design

Voordelen van Responsive Design:

  • De website wordt automatisch aangepast aan resoluties
    Wat een steeds belangrijker punt gaat worden omdat de verscheidenheid in beeldscherm resoluties de komende jaren waarschijnlijk alsmaar zal toenemen. Verder gebeurt het aanpassen van de website zonder dat hiervoor gebruik gemaakt wordt van javascript. Dit zorgt ervoor dat ook de groep gebruikers die javascript uit heeft staan (welke wordt geschat op zo’n 5% van de internet gebruikers) de website in een optimale vormgeving zal kunnen gebruiken.
  • Geen ingewikkelde of vertragende apparaat detectie
    Een andere interessant punt is dat de detectie zoals gezegd wordt gedaan op basis van de beeldscherm resolutie. Nog regelmatig worden er websites uitgebracht waarbij de detectie voor het tonen van een mobiele site of een responsive site wordt bepaald op basis van apparaat detectie. Nu is het grote probleem van apparaat detectie dat deze lijst met apparaten constant moet worden bijgewerkt. Een apparaat dat immers niet op de markt was op het moment dat de lijst werd gepubliceerd kan immers ook niet nauwkeurig worden gedetecteerd. Dit probleem is niet van toepassing wanneer de detectie wordt gedaan op basis van beeldscherm resoluties.
  • De tekst is altijd goed leesbaar zonder te hoeven zoomen
    Gebruikers van smartphones moeten regelmatig dubbelklikken op het scherm om de mobiele browser zo goed en kwaad mogelijk in te laten zoomen op de tekst. Hoewel dit er over het algemeen voor zorgt dat de tekst een leesbaar formaat krijgt, is dit in minstens net zo veel gevallen ook niet zo. Alleen door de telefoon te kantelen of van links naar rechts door de regels te scrollen kan de tekst soms goed leesbaar worden gemaakt. Doordat er binnen responsive webdesign wordt gekeken naar het gebruikte formaat scherm en de tekst daarvoor wordt geoptimaliseerd, zal er altijd sprake zijn van een zo goed mogelijk leesbaar formaat letters.
© Copyright - Webdesign & Zo -